ביום 26.1.2025 פנה המוקד לנציב שירות בתי הסוהר (שב"ס) בדרישה לחידוש ביקורי המשפחות אצל אסירים פלסטינים מהגדה המערבית ומירושלים המזרחית המסווגים כ"ביטחוניים" בחלוף למעלה משנה מאז הופסקו לחלוטין בעקבות פרוץ המלחמה באוקטובר 2023, וזאת כחלק מהחרפה כוללת של תנאי הכליאה שלהם מתוקף הוראת שעה של נציבות בתי הסוהר. המוקד טען במכתבו כי העובדה שהאיסור על ביקורי משפחות עודו מיושם ללא הגבלת זמן זה למעלה משנה מעיד כי מדובר בצעד פסול ובלתי מידתי של ענישה קולקטיבית נגד אוכלוסיית אסירים זו, בוגרים וקטינים כאחד, וכן נגד עשרות אלפי בני משפחותיהם בגדה ובירושלים.
המוקד הזכיר בפנייתו כי המדובר בתושבים מוגנים של שטח כבוש, אשר ישראל מחויבת מתוקף הדין הבינלאומי לשמור על זכויותיהם, ובפרט כאשר הם מוחזקים במאסר בשטחה, וזאת כפי שנקבע בבג"ץ 2690/09. במסגרת חובותיה אלה, על ישראל לאפשר את מימוש הזכות לקשרי משפחה באמצעות הסדרת ביקורים בבתי כלא, לרבות תיאום מעברם של בני המשפחה לישראל והסדרת הגעתם לבתי הכלא (עד לפרוץ המלחמה אורגנו ביקורי המשפחות בתיאום עם ישראל על ידי ארגון הצלב האדום הבינלאומי, אך מאז ישראל ניתקה עמו קשר).
במענה מיום 11.2.2025, טען שב"ס שהפסקת הביקורים הנמשכת הינה מוצדקת משום שביקורי משפחה אצל האסירים מהווה "קשר מובהק עם החוץ, אשר יש בו משום סכנה לפגיעה בביטחון המדינה הסוהרים ושמירת הסדר בבתי הסוהר". שב"ס אף טען כי הוראת השעה לעניין הפסקת הביקורים זכתה להכשר בית המשפט – בהתעלמו מכך שפסק דין הנזכר ניתן חודש בלבד לאחר פרוץ המלחמה.
ביום 24.2.2025 השיב המוקד לשב"ס, והזכיר כי במצבים ביטחוניים חמורים בעבר ישראל לא נקטה בצעד שכזה של ניתוק מוחלט וממושך של הכלואים מבני משפחותיהם, והבהיר כי אסור שהביטויים "מצב חירום" ו"שיקולי ביטחון" ישמשו כמילות קסם להצדקת התרת רסן של חוקיות, מידתיות והגינות ומנהל תקין, לצורך פגיעה בלתי עניינית וביד קלה בזכויותיהן של אוכלוסיות מוחלשות. המוקד טען כי המשך יישומה של המדיניות חייב להיות מידתי וסביר, ואולם נראה כי שב"ס אינו מעניק כל משקל לזכויותיהם של האסירים ובני משפחותיהם לכבוד ולקשרי משפחה, ומכאן ששיקול דעתו בעניין אף איננו סביר. עוד ציין המוקד כי המדיניות מיושמת מתוקף החלטה מנהלית, במדרג התחתון של היררכיית החקיקה והתקנת התקנות. לסיום שב וביקש המוקד את חידושם של ביקורי המשפחות או לכל הפחות כי שב"ס יבחן פתרונות מידתיים לביטול הגורף.