ביום 18.7.2024 הגישו ארגוני זכויות אדם – רופאים לזכויות אדם, המוקד להגנת הפרט, האגודה לזכויות האזרח, עדאלה והוועד נגד עינויים – עתירה לבג"ץ בעניין מגפת גרדת (סקביאס) המשתוללת בבתי הכלא. העתירה עסקה בהתפשטותה מזה חודשים של מגפת גרדת רחבת היקף בבתי הכלא, בעיקר באגפי האסירים הביטחוניים, שהצפיפות בהם גדלה באופן ניכר מאז המלחמה. בעתירה הובהר כי גרדת היא מחלת עור מגרדת ומדבקת ביותר, הגורמת לסבל רב ואף עלולה לגרום לזיהומים ולהחמרת מחלות עור קיימות בהעדר טיפול, אשר בה ניתן לטפל בקלות באמצעות משחה ושמירה על תנאים היגייניים נאותים, ובהם החלפה תכופה של מצעים ובגדים נקיים, חיטוי חפצים, מקלחות תכופות והפרדה של נגועים.
בעתירה נטען כי על אף ששירות בתי הסוהר (שב"ס) מצהיר כי הוא מטפל במשבר הגרדת, עדויות של עורכי דין שביקרו את הכלואים מעלות שהמצב בשטח שונה וכי המגפה מתגברת. הארגונים טענו כי המגפה פוגעת בזכויותיהם של הכלואים לבריאות ולכבוד וכן בהתנהלות השגרתית בתוך כתלי הכלא, ודרשו כי שירות בתי הסוהר יפעל לאלתר למיגור המגפה בהתאם לעקרונות המקצועיים המוכרים.
בתגובה מקדמית מיום 12.8.2024, טענה המדינה כי "אין חולק על חשיבות הטיפול במחלה" וכי יש לדחות את העתירה נוכח היעדר עילה להתערבות שיפוטית, שכן שב"ס פועל כיאות לטיפול בסוגייה. המדינה חזרה על עמדתה בתגובתה לקראת הדיון, מיום 21.11.2024, ואף טענה כי ישנה מגמת ירידה בתחלואה.
בתגובתם לקראת הדיון, שבו והגישו הארגונים העותרים לבית המשפט עדויות ישירות של כלואים בבתי הכלא השונים לגבי העדר תנאים וטיפול הולמים למיגור המגפה, הסותרות את המצג שהציגה המדינה לפיו טיפולו של שב"ס במגפה נעשה באופן סביר.
ביום 25.11.2024 דחה בג"ץ את העתירה בקצרה, בציינו "רשמנו לפנינו את מצב הדברים; נוכח המודעות בשב"ס, את ההערכות – במישור הרפואי ובמישור הלוגיסטי – את ההנחיות ואת דרכי המעקב, להנחת הדעת".