עם פרוץ המלחמה באוקטובר 2023, החל הצבא אוסר כניסתם של פלסטינים תושבי הגדה המערבית המחזיקים בהיתרי כניסה לצרכים חקלאיים ל"מרחב התפר" - דהיינו, שטחי הגדה המערבית הכלואים בין חומת ההפרדה לקו הירוק, בהם משליטה ישראל משטר היתרים דרקוני. בעקבות עתירה ראשונה שהגיש המוקד להגנת הפרט בעניין, בסוף נובמבר 2023 מסרה המדינה, בין היתר, כי היא מחריגה מאיסור הכניסה חקלאים אשר עוסקים בעבודה חקלאית יומיומית לצרכי מסחר (בעלי חממות ומגדלי ירקות) ומתכוונת לתת לפונים כאלו "... היתרים ל'צרכים אישיים' במקרים המתאימים ולאחר בחינה פרטנית...".
ואולם ההחרגה, שנועדה לחול על מיעוט קטן של החקלאים, לא יושמה בפועל והמוקד החל להגיש עתירות פרטניות לבית המשפט לעניינים מנהליים בירושלים, בשל הנזקים הכבדים ההולכים וגדלים שנגרמו לחקלאים אלו שישראל המשיכה למנוע מהם גישה אל חלקותיהם הזנוחות. ביום 16.6.2024 מסרה המדינה בשלוש מאותן עתירות כי החל מיום 23.6.2024 תותר כניסתם של העותרים מדי יום, פעמיים ביום, דרך שער עתיל, אחד מהשערים החקלאיים הקבועים בגדר ההפרדה. במקביל, בתגובה לעתירה המחודשת שהגיש המוקד לבג"ץ לביטול המניעה הגורפת על כניסת כלל חקלאי "מרחב התפר" אל אדמותיהם הלכודות, מסרה המדינה ביום 25.6.2024 כי הוחלט לאפשר בהדרגה את כניסתם של החקלאים אשר הוחרגו מהאיסור הגורף, דרך השערים עתיל, שוויכה, פרעון, פלמה וחבלה צפון, וכי אלה יפתחו פעמיים או שלוש פעמים ביום בשעות שיתואמו בהתאם לצרכי החקלאים. וכך, בחלוף עשרה חודשים מאז הוטל איסור הכניסה הגורף, החלה ישראל לאפשר למיעוטם של החקלאים הנפגעים להיכנס ל"מרחב התפר" ולנסות לשקם את גידוליהם וחממותיהם שעליהם פרנסתם.
* על פי דיווחים שהגיעו למוקד, השערים עתיל ופרעון נותרים סגורים בימים שישי ושבת והדבר מונע מהחקלאים לפעול ככל הנדרש לשיקום הנזק המצטבר שנגרם בתקופה הממושכת בה נמנעה כניסתם, וכן מונע מהם השקייה וקטיף הנחוצים מדי יום בחלקות גידול הירקות. לפיכך, ביום 16.7.2024 פנה המוקד להגנת הפרט לצבא בדרישה לפתיחה יומית של שני שערים חקלאיים אלו.