ביום 28.1.2024 פנה המוקד להגנת הפרט למשטרת ישראל בדרישה לאפשר את שובה של משפחה לביתה, אשר אותו נאלצו לעזוב בהוראת המשטרה ביום 30.10.2023, בעקבות אירוע דקירה שביצע אחד מילדי המשפחה ובמהלכו נורה למוות. תחילה, נלקחו בני המשפחה לחקירה, ושוחררו לאחר שנמצא כי לא היו מעורבים בתקרית. במקביל, פשטו כוחות משטרה על ביתם, ערכו בו חיפוש תוך זריעת הרס בבית. בתום הפעולה, שוטר הורה לבני המשפחה לצאת מהדירה ואסר עליהם לחזור אליה, וזאת ללא שהציג מסמך רשמי כלשהו בדבר החלטה שכזו, וללא שפירט את נימוקיה ואת תוקפה. המשפחה בת חמש הנפשות עברה לגור בבית דירת אחיו של אב המשפחה, ושם הם נשארו מתוך חשש כי חזרתם תהווה הפרת הוראה של שוטר. כעבור כחודשיים, כשאבי המשפחה נכנס לביתו, מיד הופיע אותו שוטר, הורה לו לשוב ולצאת מביתו והבהיר כי אסור למשפחה לשוב אליו.
מעבר לפגיעה העצומה במשפחה והפגיעה הנלווית במשפחת הדוד, מדובר בפגיעה יתרה באבי המשפחה, המתמודד עם מוגבלות פיזית משמעותית, שכן דירת אחיו אינה מונגשת ולא קיימות בה ההתאמות שהותקנו בבית המשפחה. המוקד הלין בנוסף על כך שמדובר בהחלטה שהתקבלה בחוסר סמכות וללא הליך הולם, ככל שישנו כזה, והבהיר כי "לא יעלה על הדעת, כי הרשות האמונה על אכיפת החוק מתנהלת בצורה זו, ומונעת שלא בסמכות ממשפחה שלמה מלהתגורר בביתה". המוקד דרש כאמור כי ההחלטה, ככל שהתקבלה כזו, תבוטל וכן לקבל לידיו עותק ממנה, כדי לעמוד על נימוקיה ומכוח איזו סמכות חוקית התקבלה ויושמה.
חרף פניות חוזרות ונשנות של המוקד, לא התקבלה כל תגובה עניינית לפנייה. רק לאחר למעלה מחודש לאחר מכן, מסרה המשטרה במענה מיום 10.3.2024, כי "נכון למועד זה, אין מניעה לשימוש בבית המשפחה". המענה כלל מראית עין של הסבר לפינוי מהבית, בזו הלשון: "נוכח מעשה הטרור... נעשו פעולות חקירה מתבקשות לרבות פעילות מבצעית בביתו של המחבל ובסביבתו. פעולות אלה כללו בין היתר גילוי ומניעת עבירות וכן טיפול בהפרות סדר קשות שהתקיימו במקום".
וכך המשפחה שבה לבית בעקבות התערבות המוקד, אך מבלי שהתברר כיצד ולאיזו מטרה נטלה לעצמה המשטרה את הסמכות לפנות את בני המשפחה החפים מפשע מביתם למשך למעלה מארבעה חודשים.