המוקד להגנת הפרט - פניית מנכ"לית המוקד להגנת הפרט לסיכום שנת 2019
חזרה לעמוד הקודם
19.12.2019

פניית מנכ"לית המוקד להגנת הפרט לסיכום שנת 2019

חברות וחברים יקרים,

הסיכויים היו נגדנו בשנת 2019. ישראל המשיכה לשלוט בשטחים הכבושים זו השנה ה-52 ברציפות, והמשיכה להפר באופן שיטתי את זכויותיהם של מיליוני פלסטינים. בנוסף, ארגונים לאומניים קיצוניים הגבירו את מאמציהם להכפיש ולהרתיע את המוקד וארגונים נוספים בקהילת זכויות האדם.

למרות האווירה הקשה בה אנו פועלים, במהלך השנה החולפת סייע המוקד ללמעלה מ-5,000 פלסטינים לממש את זכויותיהם הבסיסיות לחיי משפחה, לחופש תנועה, למעמד חוקי, ועוד. הודות לתורמינו, הענקנו סיוע מנהלי ומשפטי לאלפי משפחות ויחידים, ופעלנו נגד סוגי מדיניות מפלה באמצעות עתירות עקרוניות לבתי המשפט.

בין השאר, בשנה החולפת:
  • ייצגנו 213 חקלאים שבקשותיהם להיתרי כניסה לאדמותיהם שמעבר לגדר ההפרדה נדחו על ידי הצבא. המוקד הוא הארגון היחידי המספק סיוע מסוג זה.
  • סייענו ל-138 משפחות שמדיניות ישראל המפלה הביאה לפיצולן, ואפשרנו להן להתאחד באמצעות ביקורים משפחתיים ברצועת עזה.
  • איתרנו 3,518 פלסטינים שהוחזקו בבתי כלא ישראליים, ויידענו את קרוביהם אודות מקום החזקתם.
  • סייענו ל-330 משפחות להגיש בקשות לתושבות ומעמד בירושלים המזרחית.
בין הישגינו המשמעותיים ביותר במהלך שנת 2019:
  • הבאנו לשחרורם מהכלא של שלושה צעירים פלסטינים שישראל מנעה מהם קבלת מעמד חוקי, ואז הגדירה אותם כשוהים בלתי חוקיים שיש לגרשם מהמדינה. בזכות פעילותינו המשפטית, כל השלושה נמצאים כעת בבתיהם עם משפחותיהם.
  • מנענו את גירושה של אישה מירושלים כעונש נקמני על מעשה אלימות שלכאורה ביצע בנה, ובכך בלמנו סוג חדש של ענישה קולקטיבית. המשכנו במאבקנו העיקש נגד השימוש בהריסות בתים כאמצעי ענישה קולקטיבית, ועתרנו נגד הריסתם העונשית של 8 בתים במהלך השנה.
  • מאבקנו רב השנים נגד מדיניות "הטרנספר השקט" של פלסטינים מירושלים המזרחית הוביל למספר שלילות התושבות הנמוך ביותר בשנה אחת, מאז החל משרד הפנים ליישם מדיניות זו בשנות ה-90. פעילותנו המשפטית אף אילצה את משרד הפנים לשפר את תנאי ההמתנה הבלתי נסבלים ששררו בלשכתו שבירושלים המזרחית, המספקת שירותים חיוניים לכל האוכלוסייה הפלסטינית בעיר.
  • פעילותנו המשפטית אילצה את הרשויות להשוות את תנאי ההעסקה של פלסטינים החיים בירושלים מתוקף הליכים לאיחוד משפחות, לאלה של תושבי ואזרחי ישראל. בנוסף, פלסטינים המחזיקים במעמד של תושב ארעי בישראל – אוכלוסייה המונה כ-4,000 בני אדם – יכולים עתה לטוס דרך שדות התעופה של ישראל יחד עם משפחותיהם, ואינם נאלצים עוד לנסוע בנפרד דרך מעבר אלנבי לירדן.
בהזדמנות זו, אנו רוצים להודות לכל מי שתמך בפעילותנו במהלך השנה החולפת: הארגונים והעמיתים השותפים לדרכנו, ועשרות האנשים שתמכו בנו באמצעות מתן תרומה. בלעדיכם, לא היינו יכולים לעשות את כל שעשינו. בשנת 2020, נמשיך לספק סיוע חיוני לאלפי אנשים ולתקוף מדיניויות מפלות, וכן להשמיע קול עקרוני למען זכויות אדם.

מאחלת לכולנו שנה של חירות וזכויות,



ג'סיקה מונטל     

מנכ"לית המוקד להגנת הפרט

מסמכים קשורים

אין מסמכים מקושרים

נושאים קשורים