ביום 11.2.2016
דחה הצבא שתי
השגות שהגיש המוקד להגנת הפרט כנגד
צווי אטימה עונשית שהוּצאו לשני בתים בצור באהר, בירושלים המזרחית. בבתים מתגוררות משפחותיהם של שני צעירים בני 18, המואשמים במעורבות בפיגוע יידוי אבנים מיום 13.9.2015 בירושלים. בדחיית ההשגות הודיע הצבא, כי בכוונתו לאטום את פתחי הבתים באמצעות "פלטות פלדה ומוטות ברזל שיקובעו בקירות באמצעות קדיחה ו/או ריתוכים, והכל בשים לב למאפייני המבנה", וטען כי מדובר בהחלטה "מידתית וסבירה בנסיבות העניין".
ביום 17.2.2016
עתר המוקד לבג"ץ, להורות לצבא לבטל את צווי האטימה. המוקד הדגיש, כי תקנה 119, מכוחה שואב המפקד הצבאי את סמכותו להורות על החרמת ואטימת בתי פלסטינים, אינה מתייחסת לעבירה של יידוי אבנים – בה מואשמים השניים, וטען כי הפעלת התקנה במקרים שכאלה הינה קיצונית ופסולה מכל וכל. כמו כן הזכיר המוקד כי מתנהל עדיין הליך פלילי כנגד שני הצעירים וכי טרם התבררה די הצורך מידת מעורבותם באירוע המיוחס להם. זאת ועוד. המוקד מוחה על הענישה חסרת הפרופורציות שמטילה המדינה על הצעירים: בנוסף לעונש הכבד הצפוי להם, אם יורשעו בהליך הפלילי המתנהל נגדם, הרי שהמדינה מיהרה לשלול, בצעד דרקוני, את מעמדם ועתה היא מבקשת להעניש אף את משפחותיהם, באמצעות אטימת הבתים.
המוקד הוסיף כי ההשגות נדחו כבר ביום הגשתן – דבר המעיד על כך שהן לא נשקלו ברצינות הראויה, למרות שמדובר בצעד ענישתי דראסטי, המהווה פגיעה חמורה בזכויות היסוד של שלוש-עשרה נפשות חפות מפשע, לרבות תשעה ילדים, אשר תיוותרנה מחוסרות קורת גג כתוצאה מן האטימה המתוכננת.
בשתי העתירות הוציא בג"ץ
צו ארעי, האוסר על אטימת הבתים עד לקבלת החלטה אחרת. עוד נקבע כי על המדינה להגיב לעתירות עד ליום 24.2.2016.