ביום 27.10.2015 הגיש המוקד להגנת הפרט עתירה כנגד צו הריסה שהוצא לבית מגורים בשכם, בו מתגוררת משפחתו של אחד החשודים בביצוע פיגוע ביום 1.10.2015, בו נרצחו בני הזוג הנקין. מדובר בדירה הממוקמת בקומה ראשונה (מעל קומת הקרקע) בבניין מגורים דו-אגפי בן ארבע קומות, בו מתגוררות נפשות רבות. המוקד טען, כי הריסת הקומה עלולה לגרום נזקים כבדים לדירות השכנות ולהותיר נפשות רבות, חפות מפשע, ללא קורת גג.
בתגובת המדינה מיום 3.11.2015 לעתירה, דחתה המדינה חלופות לביצוע צו ההריסה במתכונתו הנוכחית, כגון אטימה או הריסה חלקית וטענה, כי "יש לנקוט בדרך של הריסת יחידת המגורים בשל מכלול הנסיבות הצריכות לעניין, ובכלל זאת, טעמים הנדסיים, אופרטיביים ומבצעיים, וכן שיקולי הרתעה".
המדינה טענה עוד, כי תוכנית ההריסה "גובשה על ידי גורמי המקצוע מטעם המפקד הצבאי, שהינם מהנדסים מוסמכים, לאחר ביצוע מיפוי מדויק של הדירה ותוך התחשבות במאפייניה ההנדסיים ומיקומה". באשר לאופן ביצוע ההריסה ציינה המדינה, כי "יעשה שימוש במטעני חיתוך מסוג מסגרת פריצה מודולרית יעודית, אשר ייאטמו על-ידי שק חול לשם הפחתת נזקים לסביבה". שיטה זו, לדברי המדינה, "צפויה שלא לפגוע באלמנטים הקונסטרוקטיביים של המבנה, למעט עמוד אחד הצמוד למרפסת דירת המחבל, אשר פגיעה בו אינה צפויה להשפיע על יתר המבנה".
המדינה הסכימה "לפנים משורת הדין" לתקן את המבנה או לפצות את בעליו אם ייגרם נזק ישיר למבנה כתוצאה מן ההריסה – זאת בכפוף לחוות דעת של שמאי מטעמה ובתנאי ש"הליקוי בפעולה לא נבע מהפרעות, מהומות וכל פעולת התנגדות אחרת שהכח נתקל בה בשטח", וכן כי בעלי המבנה לא קיבלו פיצוי מן הרשות הפלסטינית או מכל גוף אחר. תנאי נוסף שהציבה המדינה קובע כי "הפיצוי יינתן בכפוף להוראות סעיף 5ב לחוק הנזיקים האזרחיים" - לפי סעיף זה, אין המדינה אחראית לנזק שנגרם, בין היתר, למי שהוא "פעיל או חבר בארגון מחבלים". לדעת המוקד, הסייגים הללו להסכמה מרוקנים אותה לחלוטין מתוכן.
בהמשך ישיר ללוח הזמנים הצפוף שכפתה המדינה על העותרים, ביקשה המדינה מבית המשפט "להכריע בעתירה בהקדם האפשרי... לאור החשיבות העליונה בהרתעתם המרבית של מפגעים פוטנציאליים נוספים".