ביום 22.10.2015 הגיש המוקד להגנת הפרט
תשע עתירות לבג"ץ, בבקשה להורות לצבא לבטל צווי הריסה עונשית שהוּצאו ביום 15.10.2015 לשישה בתי מגורים בגדה המערבית. זאת לאחר שהצבא דחה את ההשגות שהגיש המוקד בשם המשפחות שבתיהן מיועדים להריסה ובשם השכנים המתגוררים בסמוך לדירות אלו. שש מן העתירות הוגשו בשם המשפחות ושלוש בשם השכנים.
המדינה נתבקשה להגיב על עתירות המוקד עד ליום 27.10.15 בשעה 10:00. בבוקר אותו יום, פנתה המדינה לבית המשפט בבקשה לקבל אורכה עד לשעה 14:00. בית המשפט נענה חלקית לבקשתה של המדינה, ו"לפנים משורת הדין" ניתנה לה אורכה של שעתיים להגשת התגובה, עד השעה 12:00.
ב
תגובותיה לעתירות המוקד, טענה המדינה כי תקנה 119, המסמיכה את המפקד הצבאי להרוס בתי מגורים של מי שחשודים במעורבות בפיגועים, מופעלת במסגרת שורה של איזונים, תוך שקילת "חומרת המעשים; נסיבות הזמן והמקום; זיקת המגורים של המפגע לבית; גודלו של הבית;
השפעת הפעלת האמצעי על אנשים אחרים" (ההדגשה הוּספה) וכו'. בד בבד הדגישה המדינה, כי "על-פי ההלכה הפסוּקה, הפגיעה באנשים נוספים... אינה בגדר ענישה קולקטיבית, אלא היא
פגיעה נלווית בלבד למטרה ההרתעתית של הפעלת הסמכות" (ההדגשה הוּספה).
בתשובתה לטענות בדבר היעדר ראיות לביסוס אשמת כמה מן החשודים בביצוע הפיגועים, השיבה המדינה כי בידה "ראיות גלויות", המספיקות כדי לבסס את ההחלטה לפעול להריסת בתי החשודים. זאת ועוד. המדינה טענה כי קיים בידיה "חומר חסוי שניתן יהיה להציגו במעמד צד אחד בלבד".
בהתייחס לנזק הכבד העלול להיגרם לדירות השכנות לדירות המיועדות להריסה, המשיכה המדינה לעמוד בסירובה לאפשר למוקד לעיין בחוות הדעת המקצועית בעניין אופן ההריסה. כך טענה המדינה, כי "הפעולה המקצועית אשר נבחנה ונבחרה על ידי גורמי המקצוע... הינה דרך הפעולה אשר... מאפשרת לממש את החלטת המפקד הצבאי, מתוך התחשבות בצורך להימנע ככל הניתן מפגיעה במבנים השכנים, או בחלקי המבנה שאינם מיועדים להריסה". כמו כן ציינה המדינה, כי בעת ההריסה יהיה נוכח במקום מהנדס, אשר יפקח על כל השלבים "על מנת לוודא את האמור לעיל 'בזמן אמת'". המדינה פירטה שורה של שיטות הריסה בהן תנקוט בכל אחד מבתי המשפחות. לדוגמה, בעניין שתיים מן הדירות המיועדות להריסה בשכם – אשר תוצאותיה עלולות להותיר משפחות על טפן ללא קורת גג, תוך גרימת נזק כבד אפשרי לרכושן של משפחות רבות נוספות – "ייעשה שימוש בחבלה חמה מבוקרת, קרי במטעני חבלה קטנים בחדרי הדירה, לשם יצירת זעזוע אשר יביא את הקומה למצב בלתי שמיש למגורים".
המדינה ביקשה מבית המשפט "להכריע בעתירות דנן בהקדם האפשרי".