בימים האחרונים הגיש המוקד להגנת הפרט 11
השגות על צווי הריסה עונשיים שהוציא הצבא כנגד 7 בתים של פלסטינים, תושבי הגדה המערבית, החשודים בביצוע או שביצעו פיגועים במהלך החודשים האחרונים. 6 השגות הוגשו בשם המשפחות; 4 בשם השכנים המתגוררים בסמוך לבית או לדירה המיועדים להריסה; והשגה אחת משותפת למשפחה ולשכנים.
ביום 19.10.2015
דחה הצבא עשר מתוך 11 ההשגות שהגיש המוקד; בכוונת המוקד לעתור לבג"ץ בכל עשרת המקרים תוך 48 שעות ממועד הדחייה. הצבא דחה את ההשגות בטיעונים מוּכרים לעייפה, כגון "בכוונת המפקד הצבאי להשיג מטרה הרתעתית ברורה", אשר לדעת הצבא לא תושג "באמצעות נקיטת סנקציה חלופית". כמו כן עולה מהתשובות הדוחות את ההשגות, כי הצבא לא יסתפק עוד באטימה או הריסה של חלק מהמבנה, כפי שהיה מקובל עד לאחרונה במקרים מסוימים, אלא עומד עתה על כך שההרתעה המיוחסת לשימוש בכלי של הריסת בתים תושג "אך באמצעות הריסת הדירה כולה"(!).
בתגובה להשגות שהוגשו בשם השכנים, לא הציע הצבא אלא את הביטוי החוזר לעייפה, כי ההריסה תבוצע "מתוך התחשבות בצורך להימנע ככל הניתן מפגיעה במבנים שכנים, או בחלקי המבנה שאינם מיועדים להריסה". בין ההשגות הוגשה השגה כפולה – בשם המשפחה ובשם השכנים – נגד צו הריסה של בית מגורים בשכם, שבו נפלה טעות מהותית בשל אי התאמה בין הנוסח העברי לערבי. בראשון נכתב ששתי קומות מיועדות להריסה, ואילו באחר, צוין כי רק קומה אחת מיועדת להריסה. חרף טעות זו, שבשלה נדרש ביטול הצו, הבהיר הצבא כי הנוסח העברי הוא התקף מבין השניים, וכי בכוונת המפקד הצבאי להרוס את שתי הקומות העליונות.
אחת ההשגות שהוגשו נוגעת לצו הריסה שהוּצא לבית מגורים בסורדא שבנפת רמאללה. מדובר בבית שכור בן שתי קומות; החשוד בביצוע הפיגוע ביום 3.10.2015 התגורר בחלק מהקומה העליונה. בתגובה לבקשת המוקד, להגביל למצער את הפגיעה בבית המשפחה אך ורק לחלק בו התגורר הצעיר, ביקש הצבא כי יסומן אותו חלק בו התגורר החשוד בתשריט הכולל של הדירה ויישלח עד לצהרי יום 20.10.2015.