המוקד להגנת הפרט
מטפל במשך שנים רבות בהשבת גופות פלסטינים, הנמצאות בידי ישראל, למשפחותיהם, כדי להביאן לקבורה הולמת, על פי המסורת והדת. בשנת 2014
החזירה ישראל, במסגרת מחווה לרשות הפלסטינית, 91 גופות בהן החזיקה. אולם, מצויות עוד בישראל גופות רבות של פלסטינים, מתקופות שונות. כך, בין היתר, הודה הצבא במכתב מיום 24.3.2015, כי הוא מחזיק ב-19 גופות של פלסטינים שנהרגו במהלך המלחמה בעזה בקיץ 2014.
ביום 26.2.2014 פנתה אל המוקד משפחה מבית לחם, וביקשה סיוע בהשבת גופתו של בן המשפחה, שנהרג בשנת 2002 במהלך פיגוע שביצע. עוד בשנת 2002 ניסתה המשפחה להביא להשבת הגופה, ושר הביטחון דאז התחייב במכתב אל חבר הכנסת אחמד טיבי כי הצבא פועל להשבת הגופה, אולם ישראל המשיכה להחזיק בה. ביום 1.3.2014 פנה המוקד אל הצבא וביקש את החזרת גופתו של האיש.
לאחר שפניותיו החוזרות בנושא לא נענו,
עתר המוקד ביום 14.5.2015 לבג"ץ, להורות לצבא להשיב את גופת האיש לידי משפחתו. המוקד הדגיש, כי השמירה על כבוד המת, בלי קשר לזהותו ולמעשיו בחייו, היא חלק אינטגרלי מעקרון כבוד האדם, שזכה להכרה במשפט הישראלי והבינלאומי. המוקד הדגיש גם את הזמן הרב שעבר מבלי שתכובד זכותה של המשפחה להביא את הגופה לקבורה בבית קברות מוכר, בהתאם לדת ולמסורת. לבסוף, טען המוקד כי הצבא לא עמד בדרישת התכליתיות והמידתיות, המהוות תנאי להפעלת סמכותו של המפקד הצבאי להחליט שלא להשיב את הגופה.