מאבק משפטי שניהל המוקד להגנת הפרט לאורך יותר משנתיים הגיע ביום 10.12.2014 לסיומו המוצלח.
בשנת 2012 – לאחר שהתברר כי פלסטינים המחזיקים בהיתרי שהייה בישראל מכח הליך לאיחוד משפחות ומתגוררים בירושלים, בשכונות הנמצאות מצידה המזרחי של חומת ההפרדה, אינם מורשים להיכנס לעיר דרך מחסום שועפאט –
פנה המוקד לצבא. המוקד הדגיש, כי בשל האיסור לעבור במחסום שועפאט, על הפלסטינים לנסוע בדרכים עוקפות, המאריכות באופן ניכר את זמן הגעתם למקום עבודתם, לבתי הספר של ילדיהם, למוסדות רפואיים ולמעשה, לכל מקום הנמצא מן העבר האחר של החומה.
בתגובותיו לפניות חוזרות של המוקד בעניין, טען הצבא כי הפגיעה בתושבים אינה כה קשה ונובעת מכך שהמחסום בשועפאט אינו בנוי לעריכת הבדיקות הביטחוניות הנדרשות; כי תושבי ענאתא המחזיקים בהיתרים יוכלו לעבור במחסום שועפאט; וכי ביצע "מיפוי", בעזרת ועד המחנה בשועפאט, של כל "המשפחות החצויות" (משפחות בהן אחד מבני הזוג תושב ירושלים והאחר תושב הגדה) המתגוררות בשטח המוניציפאלי של ירושלים מעברה האחר של החומה, כדי לאפשר את מעברן במחסום שועפאט, על בסיס רשימות שמיות, "פתרון" שהמוקד דחה מכל וכל.
ביום 20.3.2014, לאחר שכל פניותיו לצבא לא זכו למענה מספק,
עתר המוקד לבג"ץ, בדרישה להורות לצבא להתיר את כניסתם לישראל דרך מעבר שועפאט של כל הפלסטינים המחזיקים בהיתר שהייה בישראל מכח הליך לאיחוד משפחות ומתגוררים בירושלים בצידה המזרחי של חומת ההפרדה. המוקד חזר על הטענות שפירט במכתביו אל הצבא וטען, שמדובר בהחלטה בלתי מידתית ובלתי סבירה, הפוגעת באופן קשה בזכויותיהם של הפלסטינים. המוקד הדגיש כי פתרון ה"מיפוי" אותו הציע הצבא והתרת המעבר במחסום על פי רשימות שינהל ועד מחנה הפליטים שועפאט – הינו הסדר מיותר, מסורבל ובלתי ראוי.
מדיווחים שהגיעו למוקד בשבועות שלאחר הגשת העתירה נראה היה, שהצבא שינה את מדיניותו והחל לאפשר את המעבר במחסום. למרות זאת, בתשובה לפניית המוקד מסר הצבא שהנושא עדיין נמצא בבחינה. רק לאחר חודשים ארוכים – וימים ספורים לפני המועד שנקבע לדיון בעתירה – הודיעה המדינה למוקד כי הצבא אכן שינה את מדיניותו וביום 10.12.2014 הגישו הצדדים לבית המשפט
בקשה מוסכמת למחיקת העתירה. בבקשה, הודיעה המדינה כי הצבא החליט לאפשר את המעבר במחסום שועפאט לכל מי שמחזיק בהיתר כניסה לישראל מכוח אישור בקשה לאיחוד משפחות.