בשנת 2000 עזבה משפחה את רצועת עזה ועברה להתגורר בגדה המערבית. ההורים וששת ילדיהם עברו לגדה דרך ה"מעבר הבטוח" שהיה פעיל באותה עת, רכשו בית בקלקיליה ומאז חיים שם. בני המשפחה הודיעו למשרד הפנים הפלסטיני על שינוי מענם לקלקיליה, אך
ההקפאה בעניין עדכון הכתובות שכפתה ישראל על הרשות, הביאה לכך שרק בשנת 2011, ככל הנראה בעקבות
"מחווה מדינית", עודכן מענם של ההורים. עם עדכון כתובת ההורים עודכנו גם כתובותיהם של שלושה מילדיהם. מסיבה נעלמה לא עודכן מענם של ילדיהם האחרים, שנותרו רשומים בטעות כתושבי רצועת עזה.
בפברואר 2013, בשל מצוקה כלכלית, נכנס אחד מילדי המשפחה לישראל ללא היתר, על מנת לעבוד. הצעיר נתפס כשוהה בישראל שלא כדין, נשפט ונגזרו עליו חודשיים מאסר. לקראת שחרורו חששו ההורים שבנם יגורש מהכלא היישר לרצועת עזה, כתובתו הרשומה על פי מרשם האוכלוסין, ולא לביתו שבקלקיליה. חששם של ההורים נבע מכך שבן אחר שלהם, שריצה גם הוא מאסר בעקבות שהייה בלתי חוקית בישראל, הורחק בכפייה עם שחרורו, וללא הודעה מוקדמת, לרצועת עזה, שם הוא מתגורר מאז, הרחק מביתו וממשפחתו. הצבא מסרב מכל וכל לבקשתו לשוב לקלקיליה.
המוקד להגנת הפרט פנה לשירות בתי הסוהר (שב"ס) ולצבא, וביקש לוודא כי הצעיר בו עסקינן עתה ישוחרר לביתו שבגדה ולא יורחק בכפייה לעזה. המוקד ציין, כי הצעיר מתגורר בצוותא עם משפחתו בביתם שבקלקיליה מאז שנת 2000, עת היה בן עשר שנים בלבד. המוקד הוסיף, כי מרכז חייו מצוי באופן בלעדי בגדה וכי מזה שלוש עשרה שנה לא דרכה כף רגלו ברצועת עזה. ביום 9.7.2013 מסר שירות בתי הסוהר כי "על פי מנהל האוכלוסין – [האסיר] תושב בית לאהיה שבנפת עזה. ישוחרר למחסום ארז"; הצבא טען, למחרת אותו יום, כי בקשת האסיר שלא להיות מורחק בכפייה לעזה תיבחן לפני שחרורו.
כיוון שתשובת הצבא התקבלה ארבעה ימים בלבד לפני מועד השחרור הצפוי מהכלא,
עתר המוקד בדחיפות לבג"ץ, על מנת למנוע את העברתו בכפייה של הצעיר לעזה. המוקד טען, כי שחרורו של האסיר לעזה ולא לביתו בגדה המערבית יפגע בזכויותיו לחיי משפחה, לחירות אישית ולכבוד. המוקד הזכיר כי בשל מדיניותה של ישראל, המגבילה מאוד את המעבר בין רצועת עזה לגדה המערבית, סביר כי אם יורחק לרצועה – לא יוכל לצאת אותה לעולם, ולא יוכל לחזור לביתו ולהוריו.
עוד באותו יום בו הוגשה העתירה, התקבל במוקד אישור שב"ס והצבא כי הצעיר ישוחרר לביתו בגדה המערבית. המוקד ממשיך בטיפול מול הרשויות הישראליות לשינוי כתובתם של כל בני המשפחה ולהחזרתו לביתו של האח שהורחק לעזה.