בשנת 1970 פרסם הצבא את הצו
היתר כניסה כללי (מס' 5), המסדיר את כניסתם של תושבים ישראלים ותושבי חוץ לשטחי הגדה המערבית ושהייתם בה. הצו קובע כי לישראלי אסור להעתיק את מקום מגוריו לגדה אלא "על פי תעודת היתר אישית שניתנה על ידי מפקד צבאי"; ישראלי המבקש לבקר בגדה לזמן העולה על 48 שעות, חייב לקבל "היתר מאת מפקד צבאי"; אסור לישראלי להקים בשטחי הגדה "מבנים, מאהל, חניון[...] אלא על סמך תעודת היתר אישית שניתנה על ידי מפקד צבאי". הצו לא שונה ולא בוטל והוא בתוקף כלשונו גם היום.
בחודש יולי 2010
פנה המוקד להגנת הפרט למתאם פעולות הממשלה בשטחים לפי חוק חופש המידע, בנוגע לישראלים השוהים או מתגוררים בגדה המערבית. בין השאר, ביקש המוקד לקבל מידע על מספר ההיתרים שהונפקו לישראלים שביקשו להעתיק את מקום מגוריהם לגדה; על מספרם הכולל של היתרי שהייה בגדה לצורך ביקור, אשר ניתנו לישראלים מאז נקבע היתר הכניסה הכללי; ועל מספרן הכולל של תעודות ההיתר האישיות שניתנו להקמת מתקנים כאמור לצורך שהייה.
ביום 25.10.2010 התקבלה במוקד
תשובת דובר צה"ל. מבדיקת הצבא עולה כי לאיש מבין מאות אלפי המתנחלים הגרים בשטחי הגדה המערבית מעולם לא הונפק אף לא אחד מההיתרים המוזכרים בצו הצבאי. עוד נמסר בתשובה, כי כלל לא קיים נוהל להגשת בקשות ולהנפקת רישיונות והיתרים כאמור בצו.
תשובת הצבא מאשרת כי אכן היתר הכניסה הכללי לא תוקן או עודכן, אך על אף זאת, במהלך 40 השנים שחלפו מזמן הוצאתו, לא אכף הצבא צו זה. על פניו אף ישראלי בכלל – ומתנחל בפרט – מעולם לא הואשם בהפרת תנאי הצו ובוודאי שלא הורחק משטח הגדה המערבית בשל הפרת תנאים אלו.
הצבא מעביר בכפייה פלסטינים מהגדה המערבית לרצועת עזה, או מונע את חזרתם לביתם בגדה, על בסיס הטענה כי מדובר בשטח צבאי סגור וכל מי שנמצא שם, שאינו "תושב האזור", מחויב בקבלת היתר מהצבא. המוקד מדגיש כי על פי החקיקה הצבאית, לא קיימת חובה לפלסטינים להחזיק בהיתרים כאלה, ולעומת זאת, דווקא הצו המפורש, הקובע שישראלים חייבים להחזיק בהיתרי שהייה בגדה – אינו נאכף. באמצעות פרקטיקה זו, העומדת בניגוד לדין הבינלאומי, הופך הצבא באופן מעשי את הגדה המערבית לשטח סגור לפלסטינים בלבד.