במכתב למנהל מינהל האוכלוסין, מנהל אגף הזרים במשרד הפנים ומנהלת ההגירה בירושלים, מתריע המוקד להגנת הפרט מפני מדיניות חדשה של ישראל - נשים המצויות באמצעו של הליך לאיחוד משפחות עם בני זוגן, תושבי קבע בישראל, ומקבלות מזה זמן היתרי שהייה בישראל, מגורשות או מאוימות בגירוש מישראל. לאחרונה נודע למוקד כי אותן נשים, שכבר הוכיחו כי הן מתגוררות עם בני זוגן בירושלים וכי אין נגדן כל מניעה פלילית או ביטחונית, מקבלות מכתבי סירוב לבקשה לאיחוד משפחות בנימוק כללי כי בני משפחתן מעורבים בפעילות ביטחונית.
מעדויות שהצטברו במוקד מסתבר, כי לאחר קבלת המכתבים, לפעמים עוד בטרם הספיקו בני הזוג לערער על ההחלטה לסרב לבקשה, מתקבל טלפון ממי שמציג עצמו כנציג משרד הפנים, המבקש לקבוע פגישה עם בני הזוג לצורך שימוע מחודש בעניינם. המטלפן משתמש בטיעון שקרי כדי להזמין את הנשים להתייצב במקום כלשהו בירושלים - תחנת משטרה, מחסום ואף בשעריה של לשכת מינהל האוכלוסין בירושלים המזרחית. כאשר מגיעות הנשים למקום המפגש, נחשפת התרמית - במקום ממתינים להן שוטרים בלבוש אזרחי, והן מצוות לעלות על רכב אזרחי.
השוטרים מעבירים את הנשים למתקן של מנהלת ההגירה בירושלים, שם הן עוברות תשאול קצר, כללי, שאינו כולל שאלות הקשורות לטענות הביטחוניות כלפי בני משפחתן. בסיום התשאול מציבים בפניהן השוטרים דרישה, לעזוב את ישראל בתוך יומיים-שלושה, ומובהר להן כי סירוב לעשות כן, יביא לגירושן לשטחים.
מדיניות זו מזכירה התנהלות של משטרים אפלים. גירוש או איום בגירוש של נשים - כולן אמהות לילדים - שימוש בטכניקות של רמייה והטעיה ומניעת האפשרות לטעון טענות נגד הגירוש, הם מעשים שאין להם מקום במדינה מתוקנת.
המוקד תובע כי צעדים אלה יופסקו לאלתר.
עוד תובע המוקד כי בני זוג שבקשתם לאיחוד משפחות מסורבת מסיבות ביטחוניות, יזכו לשימוע לאחר קבלת ההחלטה בעניינם, ויוכלו להגיש ערר למשרד הפנים ולמצות את זכויותיהם בערכאות המשפטיות.
עד כה הגיש המוקד עתירה במקרה אחד, של בני זוג נגדם נקט משרד הפנים בצעדים אלה. המוקד ביקש למנוע את גירושה של העותרת עד לסיום ההליך המשפטי בעניינה. ביהמ"ש הוציא צו ביניים, המורה למדינה להימנע מנקיטת צעדים לגרשה.