ביום 3.10.07 הגיש המוקד להגנת הפרט עתירה לבג"ץ, בה דרש לאפשר לקיים ביקורי חג בעיד אלפיטר הקרב. כמדי שנה לפני החג, מערימה המדינה קשיים על תושבי המדינה ואזרחיה המבקשים לבקר אצל קרובי משפחתם ברצועת עזה, בליווי בני זוגם וילדיהם עד גיל 18. ישראל אוסרת על תושבי עזה לצאת מרצועת עזה לשטח ישראל, ועל תושבים ואזרחים ישראלים היא אוסרת להיכנס לרצועת עזה. מסיבה זו מנותקים, כמעט לחלוטין, קשרי המשפחה בין מי שמתגוררים ברצועת עזה לבין אלו החיים בשטח ישראל. הזמן היחיד בו מתאפשר לבני המשפחה להיפגש הינו בחגים המוסלמיים או הנוצריים, אשר אותם, על פי המסורת, על המשפחה לחגוג יחד. בעתירה טען המוקד, כי המדינה חורגת מהתחייבויות קודמות שלה, ובכך פוגעת בזכות לחיי משפחה ולחופש פולחן של אזרחי המדינה ותושביה.
ביום 8.10.07 הגישה המדינה את תגובתה. לטענת המדינה, אין לאפשר את ביקורי החג בשל חשש, למשל, כי ישראלים ייחטפו לשם מיקוח. בנוסף, נטען שייתכן כי חיילים או אזרחים המצויים במעבר ארז ייפגעו; שייעשו ניסיונות לגייס תושבים ואזרחים ישראלים לארגוני טרור, וכי ייתכן שבמהלך פעולות הצבא ברצועת עזה, ייפגע מי מהמבקרים.
ביום 9.10.07, ולקראת דיון בעתירה הקבוע ליום 10.10.07, הגיש המוקד את תגובתו לתגובת המדינה. לטענת המוקד, ביקורי חג התאפשרו בעבר על אף שנטענו טיעונים דומים. כך למשל, חרף טענת המדינה כי ייתכנו חטיפות אזרחים לשם מיקוח, מציין המוקד שמאז חטיפת האזרח הישראלי וחקירתו ע"י חמאס, בחודש אוקטובר 2006, ומאז עליית החמאס לשלטון, התקיימו כבר חמישה ביקורי חג ללא הפרעה. עוד טוען המוקד, כי המדינה מנסה לעמעם את העובדה כי הכניסה והיציאה מרצועת עזה נעשות באופן יומיומי, שוטף ותדיר, ללא אלימות וללא אירועים מיוחדים מזה זמן רב.