הפנייה מתבססת על נתונים שהגיעו למוקד, לפיהם במחסומים פנימיים שונים בגדה (מחסום זעתרה, מחסום תייסיר, מחסום בית איבא ומחסום חווארה) מתבצעת סלקציה על בסיס מען. היינו – אם המען הרשום הוא בנפה מסוימת, ג'נין למשל, מונע הצבא את מעברו של אותו אדם ורכבו, במחסום הפנימי, לנפות אחרות. זאת, ללא בדיקה פרטנית, ובאופן גורף ושרירותי לחלוטין. הגבלת התנועה משתלבת במגמה רחבה יותר של חלוקת השטחים ליחידות מפוצלות, המופרדות על ידי גושי התנחלויות וכבישי הגישה אליהן, מגמה הנוגדת את המשפט הבינלאומי. הגבלת התנועה מונעת מהפלסטינים אפשרות לנהל את שגרת חייהם והימשכותה לאורך זמן תגרום לפגיעה ניכרת וחסרת תקדים בכל תחומי החיים.
המוקד מפנה את היועץ המשפטי הצבאי להחלטת בג"ץ בעניין הגבלות התנועה הגורפות שהוטלו בזמן הפינוי מההתנחלויות בעזה. למרות שהגבלות אלו הוטלו לזמן קצר בלבד, עד לפינוי ההתנחלויות, מנתה אז המדינה שורה של ערובות למזעור הפגיעה בתושבים: פרסום צו ברור, תכלית ראויה וברורה, ודאות של ממש לפגיעה קשה רצינית וחמורה בביטחון המדינה, הגבלה קצרת מועד וללא יצירת עובדות חדשות בעלות השפעה ארוכת טווח.
פניית המוקד מדגישה, כי אף אחת מהערובות שהוצגו אז בפני בית המשפט אינה מתקיימת בהגבלת התנועה הגורפת המוטלת כיום על תושבי הגדה המערבית: לא הוצאו צווים, התכלית אינה ברורה, ההגבלות נמשכות כבר ימים בלי שצוין מועד סיומן ולא ננקטו כל אמצעים למזעור הפגיעה בזכויות התושבים ובמרקם חייהם. לאור זאת דורש המוקד את הפסקתה המיידית של הגבלת התנועה במחסומים הפנימיים בצפון ומזרח הגדה.
לצפייה במכתב