Image
 

חברות וחברים יקרים,

בשנה החולפת, למעלה מ-5,000 פלסטינים פנו למוקד להגנת הפרט לקבלת סיוע. רבים מהם ביקשו שנאתר את יקיריהם שנעצרו; אחרים רצו להגיש באמצעותנו תלונה על אלימות משטרתית שחוו, או עזרה בהשגת אחד מההיתרים הצבאיים הרבים הנדרשים מהם במהלך חיי היום-יום: לגישה לאדמותיהם שמעבר לגדר ההפרדה, לביקור בן משפחה ברצועת עזה, או פשוט כדי שיוּתר להם לגור בבתיהם לצד בן הזוג והילדים בירושלים.

קרוב ל-80% ממקרים אלה הסתיימו בהצלחה. שיעור ההצלחה הגבוה מעיד שהמוקד מהווה כתובת אפקטיבית לאנשים שאין להם לאן עוד לפנות, אבל יותר מכל, הוא מוכיח עד כמה ישראל נוהגת בשרירותיות וקלות יד בשליטתה בפלסטינים.

לצד הסיוע הפרטני, אנחנו ממשיכים להיאבק באמצעות הגשת עתירות עקרוניות לביטול מדיניות וחקיקה פסולות המפירות זכויות אדם. קשה יותר להגיע להישגים במישור המשפטי העקרוני מלהעניק סיוע ליחידים, ובכל זאת גם בהיבט זה אנחנו נוחלים לא פעם הצלחה. כך למשל, החל מיוני 2021, פלסטינים מעל גיל 50 כבר לא נדרשים לקבל היתר צבאי כדי להגיע אל אדמותיהם שמעבר לגדר ההפרדה.

אנחנו לא משלים את עצמנו לגבי האתגרים שניצבים בפנינו. הדיכוי והאלימות הגוברים בכיבוש המתמשך יכולים להביא לידי ייאוש. אבל אנחנו נחושים לעשות כל שביכולתנו כדי להגן על זכויות היסוד של האוכלוסיה הפלסטינית. המוקד לא ניצב לבדו במאבק הזה. אנחנו גאים להיות חלק מקהילת זכויות האדם הנרחבת שכוללת ארגונים, פעילים ותומכים מהזירה המקומית והבינלאומית.

תודה לכם על תמיכתכם במוקד.

בברכה,

sig

ג'סיקה מונטל
מנכ"לית המוקד להגנת הפרט

 

 

 
 
תמיכה בפעילותנו
אנו זקוקים לתמיכתכם כדי להמשיך להעניק סיוע משפטי בחינם לפלסטינים תושבי השטחים הכבושים, וכן לפעול לשינוי מדיניות במטרה להביא שיפור נרחב במצב זכויות האדם בשטחים.
לתרומה  
 
עדיין לא נרשמתם לרשימת הדיוור שלנו? הצטרפו עכשיו
footer image