ביום 28.7.2018 נולדה בחברון תינוקת עם תסמונת נדירה ביותר, המכונה "תסמונת היעדר האף", שמוּכַּרים מסוגה רק 41 מקרים בכל העולם. מאז לידתה, התינוקת מאושפזת ומונשמת, והיא זקוקה לטיפולים רפואיים מורכבים ומתקדמים, שאין אפשרות לקבלם בגדה המערבית. מתוך כך, קבעה לה אִמהּ סדרה של בדיקות וטיפולים דחופים בבית חולים בירדן, בניסיון נואש להציל את חייה.
ואולם, מזה כחצי שנה מונע הצבא את יציאתה של האם לחו"ל, מבלי שטרח למסור לה כל נימוק למניעה, ומבלי שהודיע לה מתי יפוג תוקפה. המניעה עצמה התגלתה באופן מקרי, עת שניסתה האם בחודש אפריל 2018 לעבור דרך גשר אלנבי לירדן, אז נמסר לה כי יציאתה לחו"ל אסורה.
אי לכך, בטרם ניסתה האישה לצאת לירדן יחד עם בִּתה המונשמת, ביום 19.8.2018 ביקש המוקד להגנת הפרט לדעת אם המניעה שהוטלה על יציאתה לחו"ל עודנה בתוקף, ובד בבד קבל על המניעה, ככל שהיא עוד קיימת. להשגה צורפו מסמכים המעידים על מצבה הרפואי הקשה של התינוקת. בבקשה, ציין המוקד כי האישה מעולם לא נעצרה או נחקרה על-ידי גופי הביטחון, ובשום שלב לא הובאו חשדות כלשהם כנגדה.
משלא נתקבלה תגובה, פנה המוקד לצבא שלוש פעמים נוספות בבקשה כי השגת האישה תטופל בדחיפות, שכן חיי בִּתה תלויים בכך. אך הצבא התעלם מההשגה, והתינוקת נותרה תלויה בין חיים ומוות.
לנוכח הצורך הדחוף בנסיעה לבית החולים בירדן, ביום 6.9.2018 עתר המוקד לבג"ץ בשם התינוקת והאם, בדרישה להורות לצבא להשיב בדחיפות להשגה ולבטל את האיסור המוטל על יציאת האישה לחו"ל. המוקד טען כי התנהלותו המקוממת של הצבא פוגעת בזכות היסוד של התינוקת לטיפול רפואי, הנגזרת מהזכות הבסיסית ביותר לחיים. עוד טען המוקד, כי הצבא פוגע בזכותה של האם לחופש תנועה, וכי ההחלטה למנוע את יציאתה לחו"ל התקבלה בלא כל הודעה או הנמקה, תוך הפרה בוטה של זכותה לטעון כנגד החלטה פוגענית זו. לנוכח מצבה הקשה של התינוקת, טען המוקד כי הפגיעה בזכויותיה ובזכויות אִמה אכזרית ובלתי-מידתית בצורה יוצאת דופן.