בדיון שקיים בג"ץ ביום 15.3.18, בעתירת המוקד להגנת הפרט וארגון העובדים מען, השמיעו שופטי בית המשפט ביקורת חריפה על התנאים הקשים והתורים הארוכים בבניין המשותף ללשכת רשות האוכלוסין וההגירה ולשכת התעסוקה בוואדי ג'וז – הלשכות היחידות בהם היו מורשים, עד העת האחרונה, פלסטינים תושבי ירושלים המזרחית לקבל שירות בתחומים אלה. השופטים דחקו במדינה למצוא בתוך שלושה חודשים "פתרונות יצירתיים" למצב.
ביום 21.6.2018, הגישה המדינה הודעה מעדכנת לבג"ץ במסגרת העתירה, בה מנתה את צעדיה המוצעים לפתרון הבעיה. סמוך לאחר מכן, ביום 28.6.2018, הגישו המוקד ומען תגובה להודעת המדינה, שהתבססה על מעקב יום-יומי של הארגונים אחר המתרחש במבנה בוואדי ג'וז. מתגובת הארגונים עלה כי לא חל כל שינוי במצב בכניסה למבנה, וגם בימים שלאחר הגשת תגובת המדינה, המשיכה הכניסה ללשכה להיות צפופה בצורה בלתי נסבלת. הארגונים ביקשו, לנוכח הזמן הרב שעבר מאז הגשת העתירה ועקב כישלונה של המדינה במציאת פתרון לבעיה, כי בית המשפט יוציא צו על תנאי ויקבע דיון בעניין בהקדם האפשרי.
ביום 9.7.2018 קיבל בית המשפט את עמדת המוקד ומען והוציא צו על תנאי, המורה למדינה לפרט מדוע היא לא נוקטת בצעדים הנדרשים למציאת פתרונות שימנעו את העומס הרב והצפיפות הבלתי נסבלת בכניסה למבנה המשותף, וכן בצעדים למימוש כל הסעדים המבוקשים בעתירה. בית המשפט נתן למשיבים 60 יום לצורך הגשת תצהיר תגובה לצו.